Остават в ареста четиримата задържани за имотни измами

  • 27 февруари 2019 21:32

  • 1156
  • 1
Остават в ареста четиримата задържани за имотни измами
©

Специализираният наказателен съд остави "под стража" и четиримата задържани за имотни измами, предаде БНР. Според магистратите, срещу тях са събрани достатъчно доказателства, че са отнели имоти на самотни възрастни хора и хора с психични заболявания.

Има и опасност на свобода те да извършат нови престъпления. Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния спецсъд. Престъпна група, в която е членувал и бивш нотариус, е успяла да отнеме 23 имота за около 300 000 лв. от самотни възрастни хора и хора с психични заболявания.

Други девет имота са били спасени, благодарение на намесата на спецпрокуратурата и СДВР. Четиримата участници в престъпната група за имотни измами бяха изправени тази вечер пред Специализирания наказателен съд, който трябва да реши да ги остави ли за постоянно в ареста. Бившият нотариус е подпомагал групата с консултации и им е препоръчвал при кого да отидат за финализиране на сделките. Няма данни обаче в схемата да е замесен действащ нотариус, каза шефът на СДВР Георги Хаджиев. Отстраненият нотариус е Борис Янков - редови член на групата, заедно с Любомир Янев и Емил Янев. За ръководител спецобвинението сочи Георги Янев.

Последвайте канала на

Novini.bg
1156 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Оцеляващ българин

2019.02.28 | 03:33

1

А Цвък Молитвата с шестте апартамента - с какво е по-различен от тях,че да обикаля като простинал кон по"молитвени"закуски!?

Добави коментар

Водещи новини