Освободиха от ареста всички заподозрени в аферата с ТЕЛК-ове във Варна

Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за шестимата задържани за ТЕЛК-аферата във Варна. Те са обвинение за участие в организирана престъпна група с цел издаване на официални документи с невярно съдържание срещу подкуп.

5-ма от обвиняемите са лекари и са удостоверявали недействителни заболявания на здрави хора, за да им бъде издадено решение за процент неработоспобност.

Повече от 4 часа бяха необходими на адвокатите, за да се запознаят с 4-те тома доказателства по делото. Според държавното обвинение от 2008 г. задържаните са се занимавали с тази дейност - чрез манипулиране на медицински изследвания са доказвали, че здрави хора боледуват от болести, за които се полага даването на неработоспособност, при това над 50%, за да може тези хора да получават и пенсии.

Специализираният съд освободи четиримата, задържани заради аферата с ТЕЛК-ове във Варна. Съдът счита, че няма доказателства за организирана престъпна група. Двамата задържани братя сирийци остават под домашен арест. Според съда те не са опасни за обществото и няма да се укрият. Заради това съдът разпореди за тях мярка "домашен арест", предаде Нова телевизия.

Прокуратурата ще обжалва решението на 28 февруари.

 

Коментари

 1. 2019.02.21 | 03:27

  Искам да намеря мъж за секс.
  Момиче, на 26 години. Напиши ми - xxxsingle.xyz/justina

 2. 2019.02.21 | 00:41

  Държавата ни прилича на портрета на Дориан Грей!! Млада и процъфтяваща, а всъщност изпита и прогнила от алкохол, курви и корупция!!

 3. 2019.02.20 | 22:35

  СМЪРТТТ ЗА БОКЛУЦИТЕ С БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ !!!! ЕТО ЗАТОВА ГИ БИЯТ,ГЛЕДАТ НА ХОРАТА КАТО КАСИЧКИ !!!

 4. 2019.02.20 | 22:19

  Де да бяха само тия! Във всяка област, във всяка община има такива продажни боклуци"доктори"

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет