Трима арестувани за разораните дюни на къмпинг "Смокиня" (видео)

  • 14 януари 2019 07:38

  • 5367
  • 8
Трима арестувани за разораните дюни на къмпинг "Смокиня" (видео)
© Нова телевизия

Окръжната прокуратурата вчера се самосезира и извърши проверка по случая с разораните дюни в къмпинг "Смокиня". Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

От полицията са констатирали, че се касае за разрушване на дюни. Това са защитени територии – извършеното представлява престъпление от общ характер. Беше установена самоличността на багеристите, които са извършили заравняването на дюните. Двете лица са задържани. Те са заявили, че са наети от трето лице да извършват услуга. Установен е и самият багер, който е бил в района. Багеристите твърдят, че мястото, където е трябвало да бъде извършено заравняването, е било обозначено с колчета. Получили са 1000 лева за услугата, каза Арнаудова.

Задържан е и поръчителят на това действие. Той е от Бургас. Багеристите са от село Равадиново. Лицето твърди, че е собственик на обекта, който е в района на дюните, но не е наемал багеристите, заяви още Румяна Арнаудова.

Задържани са багеристите, заравнили дюните, както и поръчителят.

Днес на мястото пристигат и представители на две министерства - на околната среда и водите и на туризма. Те трябва да установят категорично унищожени ли са защитени видове и кой е собственикът на терена.

В съботния и в неделния ден експерти бяха на терен. Дюната е увредена. Не можем да кажем какъв процент от нея е увредена, но можем да твърдим, че е в защитена територия - изключително държавна собственост, но и в територията на концесионната площ, каза директорът на РИОСВ - Бургас Тонка Атанасова.

След получаване на данните от измерването ще преценим дали конценсионерът може да бъде санкциониран, заяви Радиана Йонова от "Управление на морски плажове" към Министерството на туризма.

Собственичката на къмпинг "Смокиня" обясни, че този терен е частен. През лятото двама братовчеди го продали на нов собственик. Дали това е човекът или става дума за съвсем различно лице, разследването ще установи.

Константин Тодоров
5367 8

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 8

Добави коментар
Читател

2019.01.14 | 21:48

8

България е страна на изкривена демокрация в която всеки безнаказано може да си прави каквото си иска.Ще е истинско чудо,ако прекият виновник потърка за няколко години затворническия нар,а всички замесени в този случай бъдат наказани с непосилна за тях финансова сума. Но това естествено няма да се случи! Обикновено най-"малките рибета'' обират вината,а наглите поръчители си пляскат с ръце и продължават нататък.

ДЮН

2019.01.14 | 10:36

7

Страната на Бате Борисов.

shveik

2019.01.14 | 10:02

6

и сега някой социално слаб е собственик и ще изгърми, а дюната я няма ...

2019.01.14 | 09:07

5

Марко Тотев е винаги дежурният платен трол от герб модератор просто той пише от различни имена

И все пак суджуците не се намериха,нали!?

2019.01.14 | 09:00

4

А кога ще вкарате в кауша министъра и "специалистите" от министерство на регионалното развитие и благоустройството!?? Без тяхната благословия тази кочина не би могла да стане!

вашата......

2019.01.14 | 08:14

2

Образец за това, че няма държава. Някой станал собственник, как ли- ???? Друг ги дал на концесия-за чий ??? Всички за ръчичка и в панделата, а не ехидни служителки от кадастъра да рецитират, че за това се полага глоба от 500 до 5000 лв..

Budaland

2019.01.14 | 08:23

3

И общини няма, превзеха ги партизан Гербланд.

Xxl

2019.01.14 | 08:06

1

Xa xa

Добави коментар

Водещи новини