Разследват случай на намерен мъртъв елен

  • 18 декември 2018 11:59

  • 514
  • 0
Разследват случай на намерен мъртъв елен
© Pixabay

Прокуратурата в Никопол разследва случай с намерен мъртъв елен, образувано е досъдебно производство. Това съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен Нанка Рачева.
Разследващият прокурор по делото в Никопол отказа повече информация с мотива, за да не се попречи на разследването, уточни Рачева.


По-рано Албена Симеонова - председател на Фондацията за околна среда и земеделие, съобщи, че според фондацията еленът е убит на територията на село Въбел, община Никопол. Според Симеонова "се правят опити да бъде потулен случая". Фондацията настоява "за разследване и откриване на виновните за това срамно деяние, както и затягане контрола върху лова и риболова от страна на Министерството на земеделието, храните и горите/Национална агенция по горите". Албена Симеонова заяви, че са сигнализирали и Изпълнителната агенция по горите.
Инж. Атанас Попов - директор на Държавно горско стопанство - Никопол каза, че "намереният елен е умрял". Съобщено е на прокуратурата в Никопол, дознател е извършил проверка и има съставен протокол. Попов отказа повече подробности, защото "не е приключила работата на прокуратурата".

Досега подобен случай не сме имали, коментира директорът на Горското стопанство в Никопол.

Говорител на ОД на МВР в Плевен заяви, че нямат постъпил сигнал за случая с елена на територията на село Въбел.

Последвайте канала на

Novini.bg
514 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини