Лозан Панов за втори път отказа да отговаря на въпроси, свързани с негови изказвания

  • 04 декември 2018 13:35

  • 605
  • 0
Лозан Панов за втори път отказа да отговаря на въпроси, свързани с негови изказвания
© Булфото (архив)

За втори път съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поиска председателят на Върховния касационен съд Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет да отговори на въпроси, свързани с негово изказване. В дневния ред бе предвидена специална точка за това. 

Повод за изслушването на Панов са 14 въпроса към него, които бяха зададени след негова реч на съдийски форум. И днес, както и на предишно заседание, Панов заяви, че няма какво повече да добави и напусна заседанието.

Представляващият ВСС Боян Магдалинчев заяви, че в изказванията били поставени въпроси, които касаят независимостта на съдебната система. Той допълни, че Панов изтъкнал подобни доводи и на форум във Виена преди дни.

Целта е да видим дали грешим и ако грешим - къде? Съдийската колегия е органът, който взема решания. Ако трябва и тиймбилдинг да направим, за да намерим диалог, каза Магдалинчев, цитиран от БТА.

Дискусията по темата приключи председателят на ВАС Георги ЧолаковГеорги Чолаков Георги Чолаков е председател на Върховния административен съд, избран с гласовете на 20 от общо 25, който заяви, че щом Панов не иска, негово право е да не отговаря.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
605 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини