Задържаха 56-годишен мъж за убийството на изчезналия преди месец добричлия

  • 23 ноември 2018 15:01

  • 2027
  • 0
Задържаха 56-годишен мъж за убийството на изчезналия преди месец добричлия
© gettyimages (архив)

Установен е извършителят на убийството на 59-годишния Румен Р.

По разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура в Добрич е привлечен като обвиняем за умишлено убийство 56-годишният Иван Ж. Той задържан за срок от 24 часа. Обвиняемият е направил самопризнания, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата в Репубуплика България.

Както информира пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, 59-годишният Румен Р. е бил обявен за издирване по сигнал на близките му. След като напуснал дома си на 31 октомври тази година, той бил в неизвестност.

На 19 ноември тялото на издирвания е било открито до изоставен автомобил във вилната зона „Лозята“ до пътя от град Добрич за село Богдан. Извършената аутопсия е открила тежки травми по тялото на жертвата, които били несъвместими с живота – счупени са били почти всички ребра, което е довело до дихателна недостатъчност. Жертвата и обвиняемият са се познавали.

Назначени са експертизи по образуваното досъдебно производство за престъпление по член 115 от НК.

Окръжната прокуратура в Добрич ще внесе искане в Добричкия окръжен съд за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия

Филип Епитропов
2027 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини