Затвор за мъж, убил умишлено друг

  • 22 ноември 2018 17:18

  • 832
  • 0
Затвор за мъж, убил умишлено друг
© Pixabay

Окръжна прокуратура – Перник е привела в изпълнение осъдителна присъда срещу Х. К. (на 27 години), обвинен за извършено от него умишлено убийство. Наложеното му наказание е четири години „Лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на изтърпяване.

Съдебното следствие срещу подсъдимия е минало по съкратената процедура, след като той признал всички факти по делото срещу него. Поради тази причина наложеното му наказание е редуцирано с 1/3. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.

Осъденият К. нямал близки и преживявал като клошар. Свидетелят Р. Ф. се занимавал с дърводобив. Той съжалил Х.К. и го включил към бригадата дървосекачи. Задължението му било да се грижи предимно за конете, които се използвали при прекарването на трупите. Работел без трудов договор, тъй като нямал лична карта и бил неграмотен. Мъжете от бригадата живеели в къща под наем в гр. Радомир. 

В края на м. декември 2016 г., поради влошени метеорологични условия, работата била преустановена. В къщата останали само осъденият К. и Ф. Б., които нямало къде да отидат. Всеки ден при тях идвало момче, което им оставяло по 10 лева за храна. 

Пазарувал предимно Б., тъй като К. трудно се справял с този ангажимент. Между двамата често възниквали конфликти по повод покупките, а на 13.01.2017 г. осъденият му нанесъл побой. 
Седмица по-късно след този инцидент, на 20.01.2017 г., Б. отново отишъл да купува храна, като се забавил повече от обичайното – върнал се около 01.00 ч. през нощта, като носел две пластмасови бутилки вино и един кроасан.

Това ядосало К., след което последвало сбиване между двамата. След кратко прекъсване и подхвърлени от страна на Б. обидни реплики, К. отново се разсърдил. Той взел едно дърво и започнал да удря опонента си по цялото тяло, докато не му потекла кръв от главата и лицето. След това го оставил да лежи на леглото и излязъл навън, за да вземе вода, с която напръскал лицето на пострадалия и измил кръвта. Завил го с одеяло и го оставил да спи. 

На сутринта, след като се събудил, Х.К. установил, че Б. починал. Той веднага напуснал къщата и отишъл до склада, където от телефона на свой познат се обадил на Ф. и съобщил за инцидента. Двамата отишли в полицията, където осъденият първоначално укрил факта, че той причинил смъртта на Б., но по-късно направил самопризнания. 

От изготвената съдебно-медицинска експертиза се установява, че по тялото на пострадалия има фрактури, травми и кръвонасядания, в това число черепно-мозъчна травма, кръвоизлив на главния мозък, отоци, счупване на носовите кости и ребра, разкъсно-контузни рани по устните и цялото лице, шийна травма с данни за притискане, контузия на ляв бял дроб. 
 

Радина Лазарова
832 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини