Съдят турчин, обвинен за измама и изнудване в особено големи размери

Апелативният съд наложи мярка за неотклонение на 41-годишен турски гражданин, обвинен в измама и изнудване. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Хасковския окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 41-годишния турски гражданин С.Б., роден и живеещ в Германия. Подсъдимият е задържан на ГКПП „Капитан Андреево“.

Срещу него има издадена европейска заповед за арест от прокуратурата в град Велс, Австрия. Обвиненията са за измама и изнудване в особено големи размери. Престъпленията са извършени през периода април 2017 – септември 2018 г., като става дума за 1.72 милиона евро.

Наказанието, предвидено от австрийските закони за тези обвинения, е лишаване от свобода от 10 години. Апелативните магистрати приеха, че е налице опасност подсъдимия да се укрие, ако бъде освободен с по-лека мярка за неотклонение, още повече, че той няма адрес в България. Определението на Апелативния съд е окончателно.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет