Интерпол не издирва лица, получили българско гражданство от ДАБЧ

  • 07 ноември 2018 20:20

  • 1783
  • 2
Интерпол не издирва лица, получили българско гражданство от ДАБЧ
© Булфото

Няма издирвани от Интерпол сред лицата получили българско гражданство. Това показва проверка на Министерството на правосъдието, която обхваща 114 лица, получили гражданство в периода от 1 януари 2013 г. до октомври 2018 г.

Не са установени и нарушения от служители в дирекция "Българско гражданство" по проведените съгласувателни процедури с МВР и ДАНС. Проверката е била разпоредена от министър Цецка Цачева след писмо на Върховната административна прокуратура от 9 юли, която се е самосезирала след публикации в медиите. Междувременно членове на Временни обществени съвети на българите в чужбина изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов с искане Държавната агенция за българите в чужбина да бъде закрита.

Вместо нея предлагат да има Национално представителство на сънародниците ни по света, чиито членове да се избират от живеещите зад граница.

Нора Виткова
1783 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Чудесна новина,или лъжа.

2018.11.07 | 21:20

2

Задължително трябва да си помислим,че про лем няма,щом няма издирвани. Но в днешно време има и фалшиви новини и тази май е от тях. Каракачанката патриот хахахааа,няма такъв курбанджия. Щял да се гърми, ако се докажело че е взел пари. Е как ще се докаже?
Но ако толкова дъържи да е чист пред избирателите,да се подложи публично на детектор на лъжата. А на бас,че няма да се подложи!

патриот

2018.11.07 | 20:37

1

Издирват се патриоти.Единия открива кенефи и следи да няма шум,другия продава паспорти и задника му расте с часове.

Добави коментар

Водещи новини