Интерпол не издирва лица, получили българско гражданство от ДАБЧ

  • 07 ноември 2018 20:20

  • 1812
  • 2
Интерпол не издирва лица, получили българско гражданство от ДАБЧ
© Булфото

Няма издирвани от Интерпол сред лицата получили българско гражданство. Това показва проверка на Министерството на правосъдието, която обхваща 114 лица, получили гражданство в периода от 1 януари 2013 г. до октомври 2018 г.

Не са установени и нарушения от служители в дирекция "Българско гражданство" по проведените съгласувателни процедури с МВР и ДАНС. Проверката е била разпоредена от министър Цецка Цачева след писмо на Върховната административна прокуратура от 9 юли, която се е самосезирала след публикации в медиите. Междувременно членове на Временни обществени съвети на българите в чужбина изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов с искане Държавната агенция за българите в чужбина да бъде закрита.

Вместо нея предлагат да има Национално представителство на сънародниците ни по света, чиито членове да се избират от живеещите зад граница.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1812 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Чудесна новина,или лъжа.

2018.11.07 | 21:20

2

Задължително трябва да си помислим,че про лем няма,щом няма издирвани. Но в днешно време има и фалшиви новини и тази май е от тях. Каракачанката патриот хахахааа,няма такъв курбанджия. Щял да се гърми, ако се докажело че е взел пари. Е как ще се докаже?
Но ако толкова дъържи да е чист пред избирателите,да се подложи публично на детектор на лъжата. А на бас,че няма да се подложи!

патриот

2018.11.07 | 20:37

1

Издирват се патриоти.Единия открива кенефи и следи да няма шум,другия продава паспорти и задника му расте с часове.

Добави коментар

Водещи новини