Сотир Цацаров: Съдебните медици са принудени да работят в недоимък

  • 27 октомври 2018 16:05

  • 1062
  • 2
Сотир Цацаров: Съдебните медици са принудени да работят в недоимък
© Булфото (архив)

В Пловдив се провежда национална конференция на дружеството по съдебна медицина, на която лекари от цялата страна ще обсъдят проблема със забавените плащания от на съдебно - медицинските огледи на местопроизшествия и какви действия да предприемат, предаде БНР.

Главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в подкрепи исканията на съдебните медици към МВР, свързани с дължими суми за извършвани огледи на местопроизшествия.

Цацаров заяви това в Пловдив по време на националната конференция на Българското дружество по съдебна медицина.

По думите му съдебните лекари са принудени да работят в недоимък. Той даде за пример Северозападна България, където три съдебни окръга разчитат на един съдебен медик, който е пред пенсия.

„На този човек в момента тежат 232 неизготвени експертизи и нито една платена експертиза. Това рефлектира върху тоталното забавяне на съдебния процес. МС отпусна допълнително 8 милиона лева на МВР, но тези 8 милиона лева изчистваха дълговете до този момент и не само към съдебните медици“.

Вторият проблем според главния прокурор е организационен и трябва сериозно да се обсъди да продължи ли да съществува сегашният модел, при който отделенията по съдебна медицина да са към болниците.
Цацаров смята, че е спорен вариантът структурата на съдебните медици да е на подчинение на прокуратурата.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1062 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.10.27 | 16:40

1
свинчо кфо стана със северин? питам за едни...приятели

2018.10.27 | 18:19

2
аз щи кажа, сега ще му обръснат девствения мустак със стъкло като едно време

Добави коментар

Водещи новини