Бивши и настоящи министри дават показания по делото срещу Петър Москов

  • 04 октомври 2018 14:29

  • 3695
  • 2
 Бивши и настоящи министри дават показания по делото срещу Петър Москов
© Булфото

Бивши и настоящи министри дават показания по делото срещу Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва. Бившият министър на здравеопазването е подсъдим за сключването на договор за ваксини. Пред спецсъда Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. и Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска обясняват процедурата за вземане на решения на подпис от Кабинета.

По думите на Бъчварова всяко правителство приема доста такива решения. Понякога това ставало и на оперативни заседания. Принципът всеки път е еднакъв - експерти подготвят и оглеждат документацията. След това тя минава и през главния секретар.

Беше ясно, че има проблем с блокирано решение за ваксини и трябваше да се намери решение, спомни си Бъчварова. Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по заяви на свой ред пред медиите, че тези материали се четат от самите министри и след това се подписват. Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска беше категоричен, че натиск за договора за ваксините не е имало.

Защитата на Москов обясни, че показания пред съда ще дават Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Адв. Менко Менков припомни, че част от всички свидетели на прокуратурата няма да бъдат разпитвани в съда, тъй като делото върви по съкратена процедура. Остават за разпит още около 80 човека.

Москов и бившия му заместник Адам Персенски са подсъдими за договора, сключен за доставка на ваксините "Пентаксим", "Еувакс Б" и "Тетадиф". Обвинението твърди, че щетата за бюджета е над 300 млн. лева, пише БТА.

Константин Тодоров
3695 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2018.10.04 | 14:39

1
Незабавно да се изпомпи язовир Копринка и да се разкрие древната Одриска Тракийска столица Севтополис. Да се потърси съдебна отговорност от БКП/БСП за потъпкването на този велик, древен, тракийско-български символ-паметник!

2018.10.04 | 15:22

2
ИДИ И ГО ИЗПОМПИ БЕ МИШОК СМЕШЕН.НА КОЙ НАРЕЖДАШ?ДА НЕ СИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ?НО И ДА БЕШЕ НЕ МИ ДРЕМЕ ,УБИТАК.

Добави коментар

Водещи новини