Спецпрокуратурата с нова акция, арестуваха длъжностни лица

  • 18 септември 2018 14:52

  • 11008
  • 3
Спецпрокуратурата с нова акция, арестуваха длъжностни лица
© Булфото

Специализираната прокуратура извършва претърсвания в служебни помещения в Регионална дирекция по горите – София и в Държавно горско стопанство – Своге.

Това съобщиха от пресцентъра на обвинението.

Извършват се претърсвания в жилища в гр. София и гр. Своге, както и в база в с. Батулия, общ. Своге. Действията на Специализираната прокуратура са в рамките на разследване срещу организирана престъпна група, състояща се от длъжностни лица в Държавно горско стопанство – Своге и ръководена от директора на Регионална дирекция по горите – София.

Групата е създадена с користна цел и е извършвала незаконен добив и търговия с дървен материал в периода от 2014 г. до настоящия момент.

Налице са доказателства за извършени от организираната престъпна група кражби на части от специализирана горска техника, умишлен палеж на автомобил и държане на огнестрелни оръжия, без надлежно разрешение.

Към момента са задържани ръководителят - директор на Регионална дирекция по горите – София, както и четирима от членовете на  организираната престъпна група. Сред тях са директорът на Държавно горско стопанство – Своге, двама горски стражари от ДГС- Своге и още едно лице.

При извършеното претърсване в базата в с. Батулия, общ. Своге, стопанисвана от двама от членовете на групата са открити и незаконно държани 5 пушки и голямо количество боеприпаси.

Действията по претърсване и разпити на свидетели продължават и в момента.

Повече информация по разследването ще бъде предоставена утре.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
11008 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.09.18 | 16:38

3
Cirk

2018.09.18 | 16:34

2
Всички да си носат последствията никаква толерантност за никой браво на Б.БОРИСОВ че създадоха спец съдът той ги предупреди никаква толерантност към никой няма ваши няма наши или ще влизат в правия път или в затвора барабар с ТЕХНОИМПЕКСОВАТА госпожа и неините подлоготролове.
здхг

2018.09.18 | 15:50

1
СМЪРТ за тези гадове или зверски глоби, а след това да ги тикнат при лилави подчовеци в панделата!!

Добави коментар

Водещи новини