Съдят мъж, който намерил пари и не ги върнал на собственика

12 септември 2018 14:56

Съдят мъж, който намерил пари и не ги върнал на собственика
©
4529 0

Районна прокуратура-Пловдив е внесла в съда обвинителен акт спрямо 25-годишният мъж затова, че на 15 май край Стамболийски е намерил чужди 300 лева, и в продължение на една седмица не е съобщил за тях на собственика, на властта или на този, който ги е изгубил.

Младият мъж бил нает за товарач на бали с люцерна от собственик на нива. Купувачът платил 180 лева за 60 бали, като му останали 300 лева, които поставил в джоба си и завързал с ластик. Докато вървял към камиона, парите паднали на пътя. Обвиняемият ги взел и прибрал. Казал на другите товарачи, че му прилошало и си тръгнал.Вечерта решил да се почерпи, като ползвал намерените пари. Той се похвалил за това на негов познат и му обяснил, че не възнамерявал да ги върне. Въпреки че разбрал кой е изгубил парите, обвиняемият в продължение на една седмица не съобщил, нито на него, нито на компетентните органи, че ги е намерил, пише trafficnews.

Разпитан в хода на разследването, обвиняемият се е признал за виновен, щетите не са възстановени. До момента той е осъждан три пъти.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Мая Йорданова
4529 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини