Внесоха обвинителен акт срещу бизнесмена Росен Карадашки за изнудване

  • 23 август 2018 12:47

  • 1614
  • 0
Внесоха обвинителен акт срещу бизнесмена Росен Карадашки за изнудване
© Булфото (архив)

По ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е приключено разследването и е внесен обвинителен акт срещу бизнесмена Росен Карадашки  - за изнудване, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Свидетелят К. Г. и обвиняемият Росен Карадашки се познавали. Те били във влошени отношения помежду си. Г. бил подал няколко жалби до прокуратурата, в които сигнализирал за извършени престъпления от Карадашки. Във връзка с част от подадените жалби били образувани наказателни производства. По някои от образуваните производства Карадашки бил привлечен в качеството на обвиняем. Поради тази причина обвиняемият започнал да се държи агресивно и често отправял различни заплахи към свидетеля и неговите близки. Впоследствие деецът решил да изнуди свидетеля да му предаде сумата от 20 000 лв., както и да го принуди да оттегли подадените сигнали до прокуратурата. За целта, още през месец май 2016 г., той тайно изготвил видеозапис на среща проведена между тях двамата. Карадашки считал, че записът съдържал позорящи Г. обстоятелства, които ако бъдели разгласени, щели да доведат до неблагоприятни последици за Г.

На 13.11.2016 г., около 17.00 часа, Г. се намирал в гр. София, на ул. „Тарас Шевченко“, в близост до аптека „Ремедиум“. В това време до него се приближил обвиняемият, който започнал да крещи и да го заплашва.  Заявил му, че е изготвил запис на срещата им, състояла се през м. май, като поискал от него да „оттегли делата до вторник 15.11.2016 г.“ Карадашки казал на пострадалия, че за да не предаде записа на една от националните телевизии, Г. следва „да приготви сумата от 20 000 лв.“. Карадашки заплашил Г., че в противен случай, „ще го изкара рекетьор“ и „ще го опозори в национален ефир“. След като чул тези думи на Карадашки, Г. се притеснил и си тръгнал. Няколко дни по-късно депозирал сигнал до прокуратурата, в който описал действията на обвиняемия, акто по случая е образувано досъдебно производство.

В хода на разследването на Карадашки е повдигнато обвинение за извършено от него престъпление по чл. 213а, ал. 1 НК. Разследването е приключило, като на 23.08.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу Карадашки за описаните по-горе деяния. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд. 

Филип Епитропов
1614 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини