Административният съд във Враца отказа да касира изборите в Галиче

  • 22 юни 2018 14:14

  • 674
  • 0
Административният съд във Враца отказа да касира изборите в Галиче
© Булфото (архив)

Административният съд във Враца потвърди решението на Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Бяла Слатина, с което е обявен за избран на втори тур от произведените частични избори за кмет на село Галиче кандидатът, издигнат от ГЕРБ, и отказва да касира изборите, съобщиха от съда.

Решението на съда е взето днес по съдебно дело с искане изборите да бъдат касирани заради нарушения. От анализа на събраните в хода на процеса доказателства не може да се направи извод за допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, опорочаващи крайния резултат, се посочва в съобщението. Протоколите от четирите секционни избирателни комисии /СИК/ са подписани от всички членове без особени мнения и възражения и данните от тях са нанесени в протокола на ОИК, допълват от административния съд. Протоколът на ОИК също е подписан без особени мнения и възражения. В хода на съдебното производство не са установени такива нарушения на Изборния кодекс, които биха довели до съществена промяна в крайния резултат и заради които изборът да бъде касиран, се посочва в съобщението.

Решението на съда във Враца не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в седемдневен срок.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
674 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини