Делото за катастрофата в Хитрино продължава с разпит на вещи лица

  • 29 май 2018 11:44

  • 1158
  • 0
Делото за катастрофата в Хитрино продължава с разпит на вещи лица
©

Делото за железопътното произшествие в Хитрино продължава в Шуменския окръжен съд с разпит на вещи лица. Обвиняеми са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков, и двамата от Русе.

Пръв показания даде Адалберт Антов, който е възстановил кадри от инцидента в населеното място, заснети от система за видеонаблюдение, монтирана на хранителен магазин. Един от адвокатите на подсъдимите отправи искане за отвод на вещото лице, тъй като Антов е имал финансови взаимоотношения с Националната компания "Железопътна инфраструктура". Искането не бе уважено от съда, тъй като компанията не е страна по делото.

Съдът прие друго искане - да бъде направена повторна медицинска експертиза на дежурния стрелочник Ирфан Юнуз, предаде БТА. Преди това показания дадоха две вещи лица, изготвили експертизата. Те казаха, че според медицинските документи с които разполагат, Юнуз е с изгаряния втора степен след взрива.

В ранната сутрин на 10 декември 2016 г., в района на гара "Хитрино", дерайлира товарна влакова композиция, превозваща пропилен и пропан-бутан, управлявана от машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков. От последвалия взрив загиват седем души, а 29 са пострадали; разрушени са и са нанесени щети на десетки сгради в населеното място.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1158 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини