Проверяват автентичността на писмото от затворника Пелов

18 май 2018 11:04

Проверяват автентичността на писмото от затворника Пелов
© Novini.bg
5257 0

Проверява се автентичността на писмото, което вчера изпрати избягалият от Софийския затвор Владимир Пелов.

Това коментира министърът на правосъдието Цецка Цачева във Варна преди старта на форум, включен в календара на Българското председателство.

Посещението й в морската столица е свързано с участието в конференция на тема „Основни тенденции при процедури по несъстоятелност и освобождаване от дълг”.

Престъпникът Пелов адресира посланието си до президента Румен Радев и омбудсмана Мая Манолова. В него рецидивистът обяснява, че е невинен настоява, че е несправедливо наказан. Тези фактори той посочва като причина заради да избяга от затвора.

„Експертиза трябва да установи както авторството на писмото, така и момента на написването му”, допълни Цачева.

Правосъдният министър призна, че писмото я е изненадало. Тя обаче отказа да коментира темата, докато не се установи автентичността на писмото.

В момента се работи върху подобряване материалната база на затворите. Усилията са насочени и към повишаване на стандартите и условията на труд за служителите.

„Полагаме усилия и за подобряване на условията на труд и възнагражденията на хората, които са пряко ангажирани с охраната на лишените от свобода. Системата за изтърпяването на наказанията е част от реформата в съдебната система като цяло и част от актуализираната Стратегия за продължаване на съдебната реформа”, посочи Цачева.

Междувременно по време на форума правосъдният министър посочи, че темата за несъстоятелността е много важна.

„Убедена съм, че ще постигнем частичен общ подход по няколко от главите на тази директива", обясни още Цецка Цачева, като допълни, че в диалог, когато се чуят позициите “за” и “против” на различните страни, може да се намери вярното решение.

Веселина Спасова
5257 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини