Зам.-шефът на КПКОНПИ: Случаят "Иванчева" е максимално добре отработен (видео)

  • 05 май 2018 17:58

  • 10093
  • 10
Зам.-шефът на КПКОНПИ: Случаят "Иванчева" е максимално добре отработен (видео)
©

Няма негативни реакции в обществото към звеното, което се бори с корупцията работи от скоро. Това каза новоизбраният зам.-председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Антон Славчев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3.

„Законът работи от скоро, съответно и звеното, което се бори с корупцията работи от скоро. Не бих казал, че има негативтни реакции срещу него. По-скоро има нюанс около тази акция, която бе съвместно с прокуратурата. Тя обаче се явява трета. Първите две не показаха негативен ефект за Комисията. По-скоро това, че за първи път в България се задържа лице с такава сума и на такава висока длъжност предизвика коментари в две посоки. Постави се под съмнение самата операция и може би това предизвика такова усещане. Но това може би бе наложено от някои медии”, коментира Славчев.

Той бе категоричен, че от страна на КПКОНПИ при ареста на Иванчева не е имало пропуски. „По отношение на работата на нашата структура, мога смело да заявя, че работата бе свършена перфектно. Обработката на доказателствата е работа на Специализираната прокуратура. Нашата работа е строго оперативна. Съгласно закона ние извършваме оперативно-издирвателна дейност. В тази връзка по отношение на нас пропуски няма. Действията по преброяването на сумата, по личния обиск са изцяло в компетентността на прокуратурата", категоричен бе той.

"При подобен случай, при който има намесено и второ лице налага разследващите органи да извършат много прецизно и внимателно своите действия. По отношение на задържанетох – то е част от една специализирана операция, в която участват органи на МВР, органи на КПКОНПИ и органи на прокуратурата. Всяко едно звено изпълни безупречно действията, които са по закон, съгласно тяхната компетентност. Така че оперативно-издирвателната дейност беше извършена от нас, действията по задържането – от служителите на МВР, действията по разследването – от органите на прокуратурата”, обясни зам.-шефът на КПКОНПИ.

„Лично мое мнение е, че повече от това не може да се извади. Случаят е максимално добре отработен. И лично мое мнение е, че повече доказателства не биха могли да се съберат при така стеклите се обстоятелства. Смятам, че самите решения на съда при гледането на мерките за неотклонение ми дава уверение, че сме си свършили добре работата, за да може съдът да прецени и има или няма престъпление, и лично моето мнение е, че тези лица са извършили това престъпление”, каза още Славчев.

Относно химикала от банкнотите, който може да е попаднал и по друг начин по ръцете на Иванчева, Славчев каза: „Има достатъчно доказателства, които доказват престъпление. И не забравяйте – престъпление е не само вземането на парите. Престъпление е и да поискаш дори. Може въобще да не се докосваш до парите, можеше и да не намерим пари. Това, което прокуратурата събра като доказателства – лично мое мнение е, като бивш разследващ, е, че е достатъчно”.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10093 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2018.05.07 | 22:10

2
Цялата дъвжава се пръска по шевовете от богатства с недоказан произход, вие обаче точно с тази нещастна женица се зафанахте. Що не фанахте тея с по 200 фирми??

2018.05.07 | 23:50

9
Нещастна женица???? Ти или си луд, или си сляп, или си трол за да не видиш колко арогантно, алчно и грозно е това жълтозъбо и кресливо женище.

2018.05.07 | 22:11

8
ПОСТАНОВКИ ОТ СЕЛСКИ ВЕЧЕРИНКИ
Има

2018.05.07 | 22:11

7
Има лице на глупак.Арогантен глупак.Къде е незаконно придобитото имущество на Иванчева?Тя ще бъде оправдана, а България осъдена.Ако имаше и политически гръб, вече щяхме да сме в предизборна атмосфера.Този глупак ще понесе ли вината, а шефа му?
ДОЙДЕ МИ МАЛКО В ПОВЕЧЕ

2018.05.07 | 22:11

6
Игра на некомпетентност - резултати отрицателни
friziorkite obi4at

2018.05.07 | 22:11

5
bak6i6ite.......

2018.05.07 | 22:11

4
Дрън , дрън !!!! Смотана държава !!!!!!

2018.05.07 | 22:11

3
Поредните хрантутници пак на нашия гръб - данъкоплатците !
Така

2018.05.07 | 22:10

1
Значи, ше повярвам на цялото конпи ако каже че утре ако Иванчева осъди България За тази псевдо операция , членовете на конпи лично от джоба си да платят глобаа!

Добави коментар

Водещи новини