Ген. Кирчо Киров: Бях осъден в едно бързо, поръчково и политическо дело

30 януари 2018 07:43

Ген. Кирчо Киров: Бях осъден в едно бързо, поръчково и политическо дело
©
1582 1

Чувствам се некомфортно. Бях осъден в едно бързо, поръчково и политическо дело. В него личеше невероятен синхрон между прокуратурата и Военния съд. Нямаше доказателства срещу мен. Бях осъден след показанията само на един човек. Това каза бившият директор на разузнаването ген. Кирчо Киров в ефира на БТВ.

Припомняме, че той получи присъда от 15 г. лишаване от свобода. Тя е за длъжностно присвояване в периода 2007 – 2011 г., представляващо особено тежък случай в размер на повече от 5 млн. лева. Това е второто дело с присъда срещу бившия директор на Националната разузнавателна служба.

Ще дойде ден, когато ще назова точните поръчители на това дело“, закани се ген. Киров. По думите му не е случайно, че присъдата идва точно сега, когато сме председател на Съвета на ЕС. Все пак съм бивш директор на разузнаването, уточни той.

„Не съм присвоил тези пари, не съм ги виждал. Когато съм утвърждавал тези разход съм убеден, че те са отишли по своето предназначение“, категоричен бе Кирчо Киров.

„Удивлявам се как Военна прокуратура чете страници от едно секретно дело. Има една безнаказаност в действията им, която аз не мога да си обясня“, подчерта той.

По повод обжалването на военна прокуратура, ген. Киров каза, че няма никакво намерение да се укрива. "Длъжен съм да изчистя името си. Ще участвам активно във всички дела".

Ген. Киров коментира думите на прокурор Алексов, който каза, че спи спокойно. "Не ми се е налагало да чистя съвестта си. Всички купуват компютри, а той пишещи машини. "Под достойнството ми е да коментирам това", каза Киров.

„Най-големите опасности за България не са външни. Част от тях са свързани с корупцията, в образованието, в икономиката. Външнополитическите са: развитието на обстановката в Източна Украйна, Близкия изток, потенциална вълна от мигранти“, каза още бившият шеф на разузнаването.

Мая Йорданова
1582 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
ПЕТИ ОТДЕЛ

2018.02.08 | 17:41

258386
Киров,не ти разбрах отговора за второто обвинение за 5 милиона лева.Не е необходимо да си виждал едни пари ако те са преведени по твоя сметка.И не ти ли е ясно,че тъпите ти оправдания се слушат и от хора,които вдяват от тази материя и то повече и от преди ти да дойдеш от провинц

Добави коментар

Водещи новини