Задържаха опасен рецидивист в Търговище

  • 24 ноември 2017 12:57

  • 925
  • 0
Задържаха опасен рецидивист в Търговище
©

Искането на Районната прокуратура в Търговище да бъде определена мярка за неотклонение "задържане под стража" на опасен рецидивист, обвиняем за три престъпления, е било уважено от състав на Търговищкия районен съд.

След първоначалното задържане на 32-годишния Деян Т. от Варна за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор, той остава в ареста, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Мъжът е привлечен като обвиняем за обсебване на два мобилни телефона, извършено на 15 - 16 октомври 2017 г. при условията на опасен рецидив - престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 г. лишаване от права и конфискация. Телефоните били предоставени от собственичката им, но Деян отказал да ги върне и ги предоставил като залог в заложна къща в Търговище.

На 18 октомври той управлявал автомобил без свидетелство за управление, отнето му през февруари. За деянието Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 г., както и глоба от 500 до 1200 лева. На 29 октомври в игрална зала в Търговище при условията на опасен рецидив Деян извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. За хулиганството, ако опасният рецидивист бъде признат за виновен, може да бъде наказан с лишаване от свобода от 1 до 6 г.

Деян Т. е осъждан десет пъти за различни престъпления. Преди да извърши трите деяния е бил освободен от ареста, където пребивавал с най-тежката мярка за процесуална принуда по друго обвинение. Определението на Районния съд в Търговище може да се обжалва пред Окръжния съд.

Мая Йорданова
925 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини