Рецидивист от с. Селановци с поредна присъда за изнасилване

  • 22 ноември 2017 16:06

  • 7636
  • 2
Рецидивист от с. Селановци с поредна присъда за изнасилване
© gettyimages (архив)

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Оряхово съдът е признал за виновен подсъдимият В. Гулевски (на 55 години) за това, че при условието на опасен рецидив е изнасилил лице от женски пол - престъпление по чл. 152, ал. 3, т. 5, вр. ал. 1, т. 2, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от НК, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Следобеда на 17.01.2015 г. пострадалата К.К. била сама в дома си в с. Селановци. Двадесет и пет годишната жена страда от детска церебрална парализа, освидетелствана с експертно решение от ТЕЛК с 84% нетрудоспособност. Към 18:20 ч. в дома й дошъл В. Гулевски, под предлог, че търси майка й във връзка с уговорка за продажба на мобилен телефон. Мъжът носел две бутилки с вино, като пиел от едната и пушел. Жената се обадила на майка си и я информирала, че Гулевски я чака, след което му заявила, че излиза с намерението той да напусне дома им, тъй като се притеснила от поведението му.

Въпреки, че отвърнал на К.К., че ще си ходи, мъжът издърпал телефона от ръката й, изгасил осветлението в стаята и й наредил да седне на леглото, като отправил заплашителни думи. Пострадалата започнала да се дърпа, но поради здравословните си проблеми не могла да се пребори с насилника, който я повалил на леглото. Той удрял жената по главата и по гърба, като се озлобявал още повече от нейната съпротива. Гулевски успял да я съблече и въпреки опитите на пострадалата да го избута, осъществил насилствен полов акт с нея, а впоследствие и блудствени действия. В един момент К.К. успяла да избяга навън и се обадила на майка си, като й разказала за случилото се.

За извършеното от него престъпление Гулевски е осъден на осем години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. Подсъдимият е многократно осъждан за изнасилвания, сводничество и кражби. Понастоящем изтърпява шестгодишна присъда по предходни осъждания.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7636 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
НЕ ГЛАСУВАЛ!

2017.12.14 | 12:13

2
Понастоящем изтърпява шестгодишна присъда по предходни осъждания.... Къде ги изтърпява.. у дома си? КОГА ШИБАНИЯ КОРУМПИРАН СЪД ЩЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА?!
Мт Гонтаж

2017.12.14 | 12:13

1
Тва от уруди още по големи уруди. Такъв тип престъпници- рецидивисти са само за публично умъртвяване за назидание по особенно зверски начин. Това отдавна не са хора. Да посегнеш на болно момиче , тя и без това страда горката и тоя да прави така. Да бъде смърт

Добави коментар

Водещи новини