Харманлийският съд остави в ареста телефонни измамници (снимка)

  • 27 април 2017 13:21

  • 2573
  • 1
Харманлийският съд остави в ареста телефонни измамници (снимка)
© Булфото

Харманлийският районен съд остави в ареста двама телефонни измамници.

На 24 април полицаи от Харманли и ОД на МВР - Велико Търново провели оперативно - издирвателни мероприятия по повод подаден сигнал за телефонна измама в с. Горно поле, Маджаровско. При акцията са били задържани двете обвиняеми лица - Румен С., на 41 г., и Атанас П., на 55 г. Първият има 13 заявителски материала в прокуратурата и една присъда, а вторият е с чисто минало.

Полицаите установили, че 61-годишна жена получила позвъняване на стационарния си телефон от непознат мъж, който й се представил за главен комисар Христов. Той обяснил на пострадалата, че е служител на МВР, който участва в разследване спрямо лица, извършващи телефонни измами. Непознатият мъж казал на жената, че за да съдейства на полицията трябва да остави пари на посочено от него място. След няколко разговора, на 19 април 2017 г., към 3 часа през нощта, пострадалата излязла от дома си и оставила на спирка в селото пакет с 2 040 лева.

На двамата Районна прокуратура - Харманли предяви обвинение, че са извършили престъпление по чл. 210 ал. 1 т.1 пр.1 във връзка с чл. 209 ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс.

Пред съда Атанас се призна за виновен и каза, че парите са му били необходими за да издържа внучето си, което било болно. Самият той бил пенсионер по болест, със 7 стенда. Доходът в семейството му бил малък. Другия обвиняем каза, че няма нищо общо със случая. Той е безработен. И двамата се отказаха от служебни адвокати и си наеха свои, пише "Булфото".

Константин Тодоров
2573 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
в затвора

2017.05.25 | 20:59

1
С КАКВИ ПАРИ "ИЗДЪРЖАЩИЯ ВНУЧЕТО " ПО БЕДНОСТ НАЕМА ЧАСТНИ АДВОКАТИ И СЕ ОТКАЗВА ОТ СЛУЖЕБНИТЕ БЕЗПЛАТНИ ТАКИВА?? И ДОКОГА ОХРАНЕНИТЕ И ЗАНИМАВАЩИ СЕ МАСОВО С ВСЯКАКВИ ИЗМАМИ, КРАЖБИ И НЕПЛАЩАНЕ НА НИЩО ЦИ.АНИ ЩЕ РАЗИГРАВАТ СЦЕНКИ? В ЗАТВОРА И КОНФИСКАЦИЯ НА ВСИЧКО!

Добави коментар

Водещи новини