Дадоха на съд дъщеря, изтеглила бърз кредит с данните на майка си

  • 25 април 2017 14:49

  • 14886
  • 2
Дадоха на съд дъщеря, изтеглила бърз кредит с данните на майка си
©

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 25-годишната Ивелина Др., която изтеглила бърз кредит с неверни сведения, като посочила в искането личните данни на майка си и телефон за връзка с нейна позната. Предстои делото срещу подсъдимата за извършено престъпление по член 248а, ал. 1 от Наказателния кодекс да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Подсъдимата Ивелина кандидатствала за кредит от 300 лева в сайт на фирма, която предоставяла бързи заеми. В електронния въпросник за кандидатстване за кредит тя посочила данните от личната карта на майка си. Като лице за връзки по отпускането на заема записала мобилния телефон на друга жена. На 15 октомври 2014 г. исканата сума била отпусната в посочената банкова сметка на 25-годишната жена.

Ивелина живеела на един адрес с майка си, но отношенията им били влошени. За изтегления и необслужван кредит майка й научила, след като било образувано гражданско дело във Варненския районен съд по предявен иск от фирмата за бързи кредити за сумата от 965 лева. В исковата молба били посочени трите имена на майката, номера на личната й карта и ЕГН, но банковата сметка, по която били преведени парите, била на дъщеря й.

Свидетелката, чийто телефонен номер подсъдимата посочила за връзка, се оказала медицинската сестра, с която Ивелина се запознала, докато лекувала травма в болницата и впоследствие нейна приятелка във Фейсбук. По време на разследването станало ясно, че по същия начин подсъдимата теглила и друг бърз кредит, но успяла да го изплати. За деянието си Ивелина Др. може да получи наказание лишаване от свобода до три години и глоба от 1000 до 5000 лева.

Филип Епитропов
14886 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ттенев

2017.04.27 | 14:27

2
Добре де-злоупотребила с лични данни-да си понесе наказанието...А тия фирми за бързи кредити няма ли кой да ги насмете,как така отпускат кредити на куцо и сакато,без да се убедят,че дават кредита на лицето,което наистина са одобрили?Най-вероятно не-те нали ще си получат парит
Веселин Василев

2017.04.27 | 11:56

1
За бърз кредит от 300 лева ще връща около 3000. Ега си и държавата.

Добави коментар

Водещи новини