Арнаудова разкри подробности за скандала с Илко Семерджиев

  • 04 април 2017 07:29

  • 8865
  • 1
Арнаудова разкри подробности за скандала с Илко Семерджиев
©

"Конкретните заплахи, отправени от Илко СемерджиевИлко Семерджиев Д-р Илко Семерджиев е служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен, са били от сорта: Мога да ви уволня, мога да ви направя и други неща“. Това е част от разговора и част от формата на принуда, които той е използвал. Преди това е поискал оставката на Стоименова, а тя е отговорила, че няма да си я подаде.

Със заплашителен тон министърът е уточнил, че очаква на 27 март тя да назначи посоченото ѝ лице за свой заместник и че секунда повече няма да я чака. Така че има няколко думи с изключително заплашителен и настоятелен тон, които ние възприемаме като заплаха“, каза Арнаудова.

Това обяви в ефира на БТВ Румяна Арнаудова.

Само изпълнителният директор на Агенцията по лекарства е имал право да прави назначение. На лице е имало конфликт на интереси, за да се стигне дотук.

Истината е, че Семерджиев не даде обяснения по досъдебното производство. Видяхме чрез сайта на здравеопазването неговата позиция. Всъщност разследването стартира в началото на предходната седмица по сигнал на Асена Стоименова и в рамките на това разследване двама прокурори извършваха лично процесуални действия.

"Семерджиев беше призован на 31 март да се яви като обвиняем и няма каквато и да е връзка с изявлението му според нашето разследване, че се късае за умишлена атака или нагласено разследване", добави Арнаудова.

Тя напомни, че престъплението, извършено от него, е от общ характер и е против управлението. Арнаудова информира, че заплахата, отправена от Семерджиев към директор на Агенция, не е записана със СРС. По думите й, има доказателства от двама очевидци. До шест години затвор заплашват Семерджиев.

 

 

Росица Валентинова
8865 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.04.10 | 17:23

1
едно влакънце от завесата на властта

Добави коментар

Водещи новини