Девет преписки за изборни нарушения до 11 часа е образувала прокуратурата в Пловдив

  • 26 март 2017 17:41

  • 780
  • 1
Девет преписки за изборни нарушения до 11 часа е образувала прокуратурата в Пловдив
©

От началото на изборния ден до 11,00 часа, в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив, която включва шест окръжни и 27 районни прокуратури, са образувани девет преписки за изборни нарушения. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В Районна прокуратура-Смолян е започнала проверка за нарушаване на изборния кодекс, като преписката е приключила с постановление за отказ, поради липса на доказателства за престъпление. В Райoнна прокуратура-Пловдив са образувани осем преписки по сигнали за провеждане на агитация в деня на вота, развяване на знамена на определена политическа партия и други изборни нарушения. По постъпилите сигнали се извършват проверки.

От 10 март 2017 г. до момента в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив са образувани седем досъдебни производства - в районните прокуратури в Пловдив, Чирпан, Кърджали, Велинград, Панагюрище, Асеновград и Стара Загора за изборни нарушения. За същия период в прокуратурите са образувани общо 134 преписки, като от тях 110 са приключили с постановление за отказ за образуване на досъдебно производство, 3 са изпратени по компетентност в районите избирателни комисии, а по останалите се извършват проверки.

Филип Епитропов
780 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.26 | 17:46

1
бла бла бла

Добави коментар

Водещи новини