Осъдиха автоджамбази, задигнали 19 лимузини

  • 14 март 2017 10:22

  • 5149
  • 1
Осъдиха автоджамбази, задигнали 19 лимузини
© Getty Images/Guliver

Участници в престъпна група за кражби на луксозни автомобили получиха присъди, съобщиха от Военно-окръжна прокуратура - Сливен, внесли иска срещу тях.

Четирима мъже, сред които и бивш военнослужещ, са крали луксозни автомобили на територията на областите Варна и Бургас. Военният съд в Пловдив е наложил наказание от 6 години и 8 месеца "лишаване от свобода" при първоначален "строг режим" на организатора на групата Искрен Маринов от Варна, който се е признал за виновен за кражбите на 19 луксозни коли.

Осъдени са били и съгражданите му и съучастници - бившият военнослужещ старшина Цветелин Танчев, Борислав Вълчев и Ивайло Стоименов. На тримата съдът е наложил условни присъди в размер на 2 години и 10 месеца за Вълчев и Танчев и три години за Стоименов, които са се признали за виновни.

Делото срещу четиримата е било по съкратена процедура.

Според експертизата щетите за собствениците на откраднатите 19 луксозни автомобили възлизат на 302 084 лева.

Организираната престъпна група е преустановила дейността си на 19 май 2015 г., когато мъжете са били задържани при специализирана операция на Регионална служба "Военна полиция"- Варна под ръководството и надзора на Военно-окръжна прокуратура-Сливен.

Константин Тодоров
5149 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ичо

2017.05.03 | 21:29

1
Българската съдебна система шоу без рейтинг

Добави коментар

Водещи новини