Мъж влезе в затвора за 10 години, опитал да убие брат си

  • 28 февруари 2017 14:43

  • 1848
  • 0
Мъж влезе в затвора за 10 години, опитал да убие брат си
©

Петдесет и петгодишният Атанас А. от плевенското село Гривица влезе за 10 години в затвора заради опит умишлено да убие брат си на 6 април м.г., съобщиха от прокуратурата.

Върховният касационен съд потвърди присъдата от Окръжния съд в Плевен. Наложеното наказание ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Осъденият Атанас А. и пострадалият Тодор М. са братя със силно влошени отношения, поради неуредени наследствени спорове. Двамата често злоупотребявали с алкохол и се карали. В деня на инцидента Атанас А. започнал да пие от сутринта в местния магазин.

Около обяд се прибрал в къщи, а след обед, отново започнал да пие като пуснал със силен звук музика от телевизора си. Шумът подразнил Тодор М. и около 21.30 ч. той отишъл при брат си и му направил забележка. После издърпал кабелите от контакта и взел в ръце телевизора. Тогава Атанас А. започнал да го удря по главата. Осъденият взел нож и нанесъл силен удар в гръдния кош на брат си.

След удара ножът останал забит в тялото на Тодор М., а Атанас А. излязъл на двора. Пострадалият сам извадил ножа от тялото си, излязъл на улицата и паднал на земята. Осъденият позвънил на тел. 112 и съобщил, че е убил брат си. От "Спешна помощ" установили, че Тодор е още жив и животът му бил спасен вследствие на оказана навременна квалифицирана медицинска помощ.

Присъдата е приведена в изпълнение.

Росица Валентинова
1848 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини