Задържаха шофьор, седнал пиян зад волана

  • 09 декември 2016 10:55

  • 4302
  • 1
Задържаха шофьор, седнал пиян зад волана
© Булфото (Архив)

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Атанас А., на 61 г.

Той е привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че управлявал моторно превозно средство,с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деяние по чл.343б,ал.1 от НК - престъпление по чл.343б,ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу обвиняемият бързо производство е установено, че същия на 14.08.2016 г. в гр. Стара Загора, в 17:40 часа, в западната градска част, е управлявал лек автомобил, марка „Пежо 406“ след употреба на алкохол. Той е бил спрян за проверка за извършени други нарушения по Закона за движение по пътищата. При направения тест с техническо средство „Алкотест Дрегер“ е установено, че Атанас А. е шофирал автомобила с 1,7 промила алкохол.

След като е бил привлечен в качеството на обвиняем и му била взета мярка за неотклонение „подписка“, на 18.08.2016 г. водачът напуснал пределите на Република България и се укрил от наказателно преследване. Това поведение на обвиняемия наложило преобразуване на делото от бързо производство в досъдебно производство по общия ред. Обв. Атанас А. бил обявен за общодържавно издирване. На 4.12.2016 г., около 23:00 часа, той бил задържан на ГКПП - Видин Дунав мост-II при влизането си в Република България.

Обвиняемият е осъждан за шофиране след употреба на алкохол. Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Атанас А. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4302 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.12.09 | 23:53

1
ей , това закона бил голема работа , виж как задържали ;опасния престъпник ; , знаете ли какви ЩЕТИ е нанесъл на държавническия МОРАЛ ? шофирайки на 2 ракии , 100 пъти по опасно от деянията на бисеров и галеви , бандит с бандит нейден , ще ми кара пил

Добави коментар

Водещи новини