Горнооряховската прокуратура предаде на съд братя, пребили съселянин

  • 12 септември 2016 16:57

  • 948
  • 0
Горнооряховската прокуратура предаде на съд братя, пребили съселянин
©

Районна прокуратура – Горна Оряховица внесе в съда обвинителен акт срещу двама братя, нанесли побой на свой съселянин.

Обвинението срещу 21-годишния Али М. и Мехмед М., на 27 години е за това, че на 15.06.2016 г. в с. Върбица, общ. Г. Оряховица, в съучастие като съизвършители, чрез нанасяне на удари с метални тръби в областта на главата, причинили умишлено средна телесна повреда на Кенан С. - на 33 години. Телесната повреда се в избиване на зъби, довело за трайно затрудняване на дъвченето и говоренето, което представлява престъпление по чл.129, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 НК.

Около 23.00 часа в злощастния ден пострадалият мъж спял, когато чул някой да го вика отвън. Излязъл на двора и попитал какво става като видял, че до пътната врата имало някакво момче. То му казало, че закъсало с автомобила си и го помолило да му помогне. Кенан С. отворил входната врата, след което някой го ударил по главата. Когато се обърнал разпознал Мехмед М., който започнал да го удря с метална тръба по главата, а след това момчето, което го извикало, също започнало да го удря с метална тръба. Кенан С. разпознал нападателите си - синове на негов съселянин. Когато пострадалият започнал да вика за помощ баба си и комшията си, нападателите избягали. Същата вечер двамата братя, докато били в местна кръчма и пили бира, казали на познати, че искат да отидат до дома на Кенан С. и да го набият, без да обяснят защо. Мехмед К. е осъждан.

Двамата обвиняеми са с мерки за неотклонение задържане под стража. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Калина Христова
948 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини