Депутати предлагат проект на решение, с което канят Цацаров в парламента

  • 09 юни 2016 13:10

  • 1248
  • 0
Депутати предлагат проект на решение, с което канят Цацаров в парламента
© Булфото

Депутатите, определящи се като група за натиск по случая с КТБ - Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 /ПФ/, Методи Андреев /ГЕРБ/, Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на и Петър Славов /РБ/, предлагат проекторешение, с което НС кани главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в да представи пред народните представители доклад за дейността на прокуратурата по прилагането на закона по казуса. Това съобщи пред журналисти Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Вчера четиримата на брифинг в парламента огласиха писмо, с което канят главния прокурор в НС, за да чуят от него какъв е напредъкът в разследването на обстоятелствата около фалиралия трезор. За действията си те се позоваха на промяна в конституцията, която дава възможност за изслушване от депутатите на доклади на прокуратурата за прилагането на закона, противодействието на престъпността и реализирането на наказателната политика.

С този проект изпълняваме това, което поиска главният прокурор - ако бъде поканен в НС, ще дойде, обясни Димитров. Той определи случая с КТБ като най-важния стрес тест за състоянието на българското правосъдие.

Абсолютно съм убеден, че лицата, замесени в източването на банката, са на различни нива в държавата и парламентът трябва да знае как се развива разследването, какъв е напредъкът и дали виновните ще понесат отговорност, посочи Димитров, цитиран от БТА.

Той е убеден, че техният проект ще бъде подкрепен в пленарната зала от всички политически формации.

Константин Тодоров
1248 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини