Изправят пред съда бившия кмет на Ракитово Емилия Еленкова

  • 08 февруари 2016 15:04

  • 1578
  • 1
Изправят пред съда бившия кмет на Ракитово Емилия Еленкова
©

Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе в съда обвинителния акт срещу бившия кмет на община Ракитово Емилия Еленкова за злоупотреби със служебно положение, съобщиха от държавното обвинение.

Еленкова е обвинена, че в самия край на мандата си като кмет, в периода от 18 август до 8 септември 2011г., е сключила общо 5 договора за рехабилитация на път в общината, реконструкция на спортна зала, реконструкция и ремонт на градската баня, без да е била осигурена безвъзмездна финансова помощ от ДФ"Земеделие" и без осигурено финансиране по друг ред. Освен това договорите не са били вписани по законовия ред в регистрите и архивите на община Ракитово и при сключването им не е била проведена процедура по ЗОП.

Вследствие на това са нанесени вреди на Ракитово в размер на 256 297лева. Престъплението е извършено с цел да се причини вреда на общинския бюджет на Ракитово и да се набави облага за фирмите, определени от Еленкова за изпълнители. Очаква се окръжният съд в Пазарджик да насрочи първото заседание по делото до месец. В момента Емилия Еленкова е на свобода срещу парична гаранция от 20 хиляди лева.

1578 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
MARABA ANADOLSKİ

2016.02.09 | 00:14

1
MALYE,MALYE OT KADE NAMİRAT TOLKOZ PARİ ZA GARANTSİYA

Добави коментар

Водещи новини