Пенгезов за ДПС: Кой, каквото си търси, си го получава (видео+снимки)

  • 11 януари 2016 11:00

  • 2802
  • 1
Пенгезов за ДПС: Кой, каквото си търси, си го получава (видео+снимки)
© Булфото

На поредно съдебно заседание се изправи Веселин Пенгезов, бивш шеф на Софийски апелативен съд, предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме, че той заедно с бившият шеф на Военно-апелативен съд - София полк. Петко Петков, бившият му заместник полк. Владимир Димитров, началникът на кабинета на бившия премиер Пламен Орешарски - Мария Дивизиева бяха обвинени за злоупотреба с финансови средства по европейски проект за прозрачност на военните съдилища. Сред обвинените са още Атина Мавридис, Петя Гергова, Людмил Симеонов и Крум Симеонов. Обвинението гласи, че за периода 19 - 21.10.2009 г. чрез договори за европроекти са присвоени 42 217 лева. Преди началото на делото Пенгезов заяви, че не се е облагодетелствал нито с лев от парите от проектите. Помолен за коментар около случващото се в ДПС, той отказа да говори и обясни, че "кой, каквото си търси, си го получава".

Днес съдебното заседание протича с разпит на свидетели. Първи бе разпитан бившият административен ръководител на военния съд в Пловдив Румен Катев. Той заяви, че е работил с всички подсъдими и ги познава като добри професионалисти. Катев разказа, че него го е потърсил прокурор Стойчев от СГП и е поискал да му представи всички заповеди от 2008 г. насам. Стойчев е разпитал Катев и за това как се действа при оформянето на заповеди за отпуска. Адвокатът на Веселин Пенгезов Илиян Василев заяви пред съда, че не трябва да бъдат разпитвани свидетели, към които нито една от страните нямат въпроси и нямат нищо общо с предмета на доказване на делото.

Филип Епитропов
2802 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
пешо

2016.01.11 | 18:11

1
И тези, както всички останали престъпници в България няма да бъдат осъдени.....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини