Прокуратура в Златоград разследва горския пожар край с. Аламовци

  • 29 декември 2015 14:32

  • 977
  • 0
Прокуратура в Златоград разследва горския пожар край с. Аламовци
© Булфото

Районна прокуратура-Златоград извършва разследване по досъдебно производство за причиняване по непредпазливост на пожар в чужд имот – престъпление по чл. 331 ал. 1 във връзка с чл. 330 ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

На 27 декември 2015 г., около 19,30 часа в местността Канурови колиби в землището на с. Аламовци, общ. Златоград, е възникнал пожар, който е обхванал 100 дка площ от иглолистни и широколистни гори. В потушаването са се включили екипи на пожарната, полицията, горски служители, военнослужещи и доброволци.

Пожарът е локализиран, но все още не е приключил, защото се е разгорял в южната част на местността. В момента се изясняват причините за възникването му. Досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител.

Предстои да се разпитат свидетели, възприели факти и обстоятелства от значение за случая, както и да се извърши оглед на местопроизшествието. Работи се по различни версии, като две от тях са за евентуално запалени летящи фенери и за хвърлен фас от цигара.

Нора Виткова
977 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини