Осъдиха шеф на "Напоителни системи" за фалшива диплома

  • 10 ноември 2011 07:24

  • 2850
  • 1
Осъдиха шеф на "Напоителни системи" за фалшива диплома
© Булфото

Районният съд осъди шефа на „Напоителни системи" - Варна, Ивайло Комитов на една година лишаване от свобода условно, с изпитателен срок от 3 години, за съзнателно използване на фалшив официален документ.

Според обвинението, през септември 2009 г., в условията на продължавано престъпление, Комитов съзнателно е използвал фалшива диплома за завършено висше образование, пише "Стандарт Нюз". Документът бил за образователно-квалификационна степен бакалавър по специалността "Публична администрация", издаден от Стопанския факултет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър".

Той кандидатствал с нея за магистърска програма по специалността ”Икономика на строителството” в Икономически университет–Варна и бил приет за учебната 2009/2010 г. При проверка през месец май обаче се установило, че дипломата му е нередовна.

Документът със същия номер е бил издаден от Свободния университет, но на друг човек. Студентските права на Комитов, който започнал обучение, били прекъснати, а от 1 юни срещу чиновника започнало разследване.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2850 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
sportnamedicina

2013.08.23 | 21:32

1
Посетете официалниа сайт на McDavid за спортна медицина http://sportnamedicina.com Там можете да намерите професионални наколенки,наглезенки,накитници,набедреници,ръкави за лакът,налакътници,протектори,претпазна екипировка.

Добави коментар

Водещи новини