Министър Христо Иванов се срещна с македонския си колега Аднан Яшари

  • 23 ноември 2015 20:05

  • 1414
  • 0
Министър Христо Иванов се срещна с македонския си колега Аднан Яшари
© Булфото

Министърът на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския се срещна с министъра на правосъдието на Република Македония Аднан Яшари, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Двамата министри са обсъдили двустранното сътрудничество и процесите по реформиране на съдебните системи, които протичат в двете страни в момента. Аднан Яшари е запознал министър Иванов с устройството на съдебните органи в Македония и процесите за промени в Конституцията, отнасящи се до съдебната власт. Той е проявил интерес за начина, по който е уреден статутът на независимостта на съдиите в България и реализирането на дисциплинарната им отговорност, както и осъществяването на контрол върху дейността на нотариусите, частните съдебни изпълнители и медиаторите.

Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския е представил на госта си и основните акценти на проекта за промени в Конституцията, които парламентът предстои да гласува на второ четене. Двамата министри са се съгласили, че е добре да бъде проучена възможността за изготвяне на споразумение за сътрудничество по наказателноправни въпроси и екстрадицията. Министър Иванов е отбелязал доброто сътрудничество между Националния институт на правосъдието и Македонската академия за обучение на магистрати.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1414 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини