Доживотен затвор за мъж, удушил екскмет

  • 21 октомври 2015 15:39

  • 1962
  • 1
Доживотен затвор за мъж, удушил екскмет
© Getty Images/Guliver

Доживотна присъда получи от разширен състав на врачанския окръжен съд Николай Петков от с. Михайлово заради убийството на своя по-възрастен съселянин Цветко Барашки. През септември м.г. 77-годишният самотно живеещ мъж бе открит в дома си мъртъв от свои съседки.

При огледа тогава бе установено, че възрастният човек е бил изненадан от нападателя си в гръб и удушен с въже от сизал. Дни след убийството на бившия кмет на Михайлово като заподозрян бе задържан друг самотник от селото - 45-годишния Николай Петков.

По време на следствието срещу него Петков признал, че е убил съселянина си, но се заплел в мотивите си за извършването на престъплението, потресло селото. Докато течеше обаче съдебното разследване по случая, Петков отричаше да е посягал на Барашки и докрая не се призна за виновен, пише "24 часа".

Между убиеца и жертвата имало стара вражда от години, а през 2001 г. Петков бил осъден на 10 години затвор заради друго посегателство срещу действащия тогава кмет на Михайлово Барашки. Петков налетял с нож срещу селския управник и го наръгал няколко пъти с нож.

Излязъл предсрочно на свобода, известния с буйния си нрав мъж многократно влизал неканен в къщата на Барашки и искал съдействието за да стане той кмет на селото. Екскметът обаче категорично му отказвал, а само седмица преди убийството подал жалба в полицията срещу Петков.

Константин Тодоров
1962 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.01.18 | 20:49

1
Това добре, а защо съда не постановява такива присъди на всички убийци?

Добави коментар

Водещи новини