Близки на прегазеното в Ловеч дете: Всичко по случая ще се потули

  • 18 август 2015 09:05

  • 3595
  • 4
Близки на прегазеното в Ловеч дете: Всичко по случая ще се потули
©

Шофьорът, който прегази 11-годишно дете в центъра на Ловеч, вече е на свобода. Късно в снощи той напусна ареста, след като изтече 72-часовата му мярка за задържане под стража. Той беше пуснат от Окръжната прокуратура, след като магистратите прецениха, че няма потенциална опасност 20-годишният Благовест Ненов да се укрие или да извърши друго престъпление.

Детето беше прегазено миналия четвъртък, докато пресичало улицата със своя приятелка. Трагедията става по време на сватбата на сестрата на загиналото дете. Ненов беше задържан веднага.

Семейството на 11-годишната Габриела от Троян не може да повярва, че убиецът е освободен от ареста.

„Това може да се случи с всяко едно дете”, коментираха близки на жертвата пред камерата на „Здравей, България” по Нова телевизия.

Хората са категорични, че не вярват в институциите и не смятат, че виновникът за смъртта на Габриела – Благовест Ненов, ще получи справедливо наказание.

„Всичко ще се потули. В България справедливост няма”, заяви вуйчото на момичето, което загина в деня на сватбата на сестра си.

Ловешката районна прокуратура обяви, че няма да внася искане за постоянно задържане под стража на шофьора. Според обвинителите нямало опасност 20-годишният мъж да се укрие или да извърши друго престъпление.

Десислава Станева
3595 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
нмк

2015.10.16 | 17:13

4
към близките .ВЗЕМЕТЕ един нож и го забийте до дръжката в гърдите на шофьора -убиец .така се прави в България.

2015.09.01 | 00:10

2
Преди да съдиш, само да ти кажа, че са гонили детето да го крадът за булка, сещаш се техните "обичай" и момчето няма такава вина.

2015.09.01 | 00:10

3
За това,трепане на място и да става каквото ще.
banda88

2015.08.18 | 13:07

1
Е как съдите без да сте наясно с обстоятелствата ... я си представете, че циглето му е изкочило от никъде на момчето и понеже е малко е загинало от сблъсъка и шофьорът няма вина ... нима неговата съдба не е тръгнала надолу? Нима родителите трябва така да оставят децата си да ходят сами?

Добави коментар

Водещи новини