ВКС потвърди 30-годишната присъда за касапина на Ники (обновена)

  • 02 юни 2015 10:12

  • 1535
  • 0
ВКС потвърди 30-годишната присъда за касапина на Ники (обновена)
©

Върховният касационен съд потвърди 30-годишната присъда на Адриан Ангелов за убийството на 22-годишния Николай Йорданов, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

На Ангелов е присъдено и да заплати обезщетения в размер на по 200 000 лв. на родителите на починалия.

Адриан Ангелов бе предаден на съд за убийство, извършено на 14 юни 2012 г. в София, с особена жестокост и с користна цел. (престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, предл. 3 и т. 7 във вр. с чл. 115 от НК), припомнят магистратите.

Адриан направи пълни самопризнания, като обясни, че целта му е била да ограби Николай. Той отнел от него дневния оборот, който е бил под 2000 лв. Младежът е доставял продукти за заведения в София.

Сигналът в полицията беше подаден от майка му. Повече от две седмици след началото на издирването му стана ясно, че момчето е било зверски убито още в деня на изчезването си.

След като разчленил тялото и сложил частите в купени за целта торби, Адриан ги поставил в багажника на колата си. Почистил прецизно дома си. След това закарал колата си на автомивка и с думите: „Карах месо в багажника и има кръв, почистете го добре" я оставил да я измият.

Голяма част от тялото на младежа не беше открита.

1535 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини