12 години затвор за бургазлия, пребил до смърт съседа си

  • 02 декември 2014 14:40

  • 1321
  • 1
12 години затвор за бургазлия, пребил до смърт съседа си
©

Бургазлията Даниел Димитров ще лежи 6 години по-малко за убийството на съседа си Иван Господинов, защото се съгласи на съкратено съдебно производство.

Така от 18 години наказанието му падна на 12. Това стана възможно, тъй като Даниел призна вината си, информира 24 часа. Според обвинителния акт 5 ноември м.г. Той умишлено е умъртвил комшията си като му е причинил черепно-мозъчна травма. Не знам защо се случи така, сигурно ме е обидил, за да му посегна, заяви днес в съдебната зала Димитров. Димитров и Господинов живеели в един блок, като възрастният мъж от време навреме му давал пари назаем.

На 4 ноември възрастният мъж седял на пейка пред блока. Около 23 ч. при него отишъл Даниел, който преди това пийнал вкъщи. През следващите няколко часа двамата съседи  погълнали значително количество алкохол, което се потвърждава и от експертизите към дело. Двамата започнали да се карат дори за незначителни неща като разменили обидни фрази. Малко преди 2 ч. Даниел Димитров ударил Господинов. Омаломощен от алкохола, пенсионерът залитнал и паднал. Даниел се възползвал от безпомощното му състояние и започнал да го налага по лицето и главата. Господинов викал за помощ, но поради късния час първоначално никой не се отзовал. След това престанал да мърда. Съседи, които все пак дочули странния шум и виковете на жертвата, позвънили на 112.

Пияният Даниел седял на пейката, когато пристигнала полиция, но след като му се представили, той побягнал. Екипът от спешна помощ установил, че пострадалият е починал. Пред съда Даниел заяви, че не е искал да убие съседа си. Присъдата може да се обжалва.

Филип Епитропов
1321 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.02 | 15:51

1
12г за убийство? е не сме ли най скапаната страна!

Добави коментар

Водещи новини