Няма желаещи за поста председател на ВКС

Все още няма внесени кандидатури за поста на председател на Върховния касационен съд (ВКС). Това стана ясно по време на днешното заседание на Висшият съдебен съвет.

На 20 ноември беше открита процедурата за председател на Върховния касационен съд. Номинациите за кандидати се правят в две редовни заседания. Едната възможност за това беше днес, но на този етап все няма внесени кандидатури. Следващата дата, която е последната възможност за внасяне, е на 3 декември.

Изборът на председател на ВСС трябва да се състои на 29 януари 2015 г. Това е първата възможна дата за насрочване на заседание на ВСС за изслушване на кандидатите и избор на председател на ВКС.

Това е втората процедура за избор на председател на ВКС, след като ВСС не можа да направи избор на 25 септември между кандидатурите на съдия Павлина Панова и съдия Таня Райковска. Председателят на ВКС се назначава и освобождава от президента по предложение на Висшия съдебен съвет.

Мандатът на председателя е 7-годишен. Временно на поста е назначена заместничката на Лазар ГруевЛазар Груев   Лазар Георгиев Груев е роден в София. Завършва средното си образование през 1975 г. в 91-ва съдия Таня Райковска.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет