Съдът връща на работа стария шеф на фонд "Земеделие"

22 ноември 2014 08:37

Съдът връща на работа стария шеф на фонд "Земеделие"
©
2039 4

Бившият шеф на фонд “Земеделие” Мирослав Николов е възстановен на работа с решение на Софийския районен съд, научи „Труд”.

Според него на Николов трябва да бъдат изплатени всички заплати за времето, през което е бил неправомерно освободен - това е периодът от 10 юли досега. Това прави четири месеца и половина.

“Да, информацията е вярна. Съдът излезе с това становище, което доказва, че на 10 юли т.г. аз бях освободен от нелегитимен управителен съвет и без необходимото мнозинство от 8 гласа „за”, каза вчера пред „Труд” Николов.

Сред мотивите на съда е и телевизионно интервю на бившия аграрен министър Димитър Греков, в което той обявява, че на 9 юли целият управителен съвет на фонд „Земеделие” колективно е подал оставка. На 10 юли Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова са освободени от същия управителен съвет, за който министърът твърди, че предният ден е подал оставка. Сред доказателствата по делото няма документ, който да доказва, че управата е била назначена отново.

Извън този казус обаче решението за отстраняване на Николов е взето със 7 гласа “за”, но за мнозинство от две трети гласовете трябвало да са 8, според съда.
Цяло лято бившият министър Димитър Греков и шефът на фонд “Земеделие” Мирослав Николов водеха война. И двамата подаваха сигнали в прокуратурата един срещу друг.

Има подозрения, че Николов е одобрил, но умишлено не е подписал над 1000 проекта за селски туризъм и микропредприятия, за да запази поста си. Вчера той отвърна, че всъщност проектите се забавили заради неясни правила.
„Проектите на канапето се натрупаха, защото до последно министерството на земеделието си сменяше позицията да се субсидират ли скъпите возила за селски туризъм или не. Четири дни след финалното решение на този казус одобрихме проектите, а ако не бях сменен неправомерно, щяхме и да ги подпишем. Видяхте, че след отстраняването ми пак бяха сменени правилата за луксозни возила и се реши въобще да не се субсидират”, каза Николов.

От фонд “Земеделие” вчера заявиха пред “Труд”, че ведомството ще обжалва решението на съда. Оттам подчертаха, че това е решение на първа инстанция.

Десислава Станева
2039 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.11.23 | 20:34

4
абе , щом Чакаш наставления и препоръки от министерството ? то маи твоя подпис е само поредната ;хвърли пара ; , добре си прибирате ПОДПИСВАЧИТЕ
долен СПИДЕРОВ

2014.11.22 | 19:35

3
абе насран трол некъдърен сидераски
Бойко Борисов е педераст!

2014.11.22 | 19:35

2
Хора, които се връщат от чужбина казват че няма друга такава помиярска държава като България. Някаква МУТРА-ДИКТАТОР да се гаври с цялото население а то да му се кланя и слага заедно с всички медии. Защо никоя медия не съобщава новината, че \"Европейската комисия \"Антимафия\" е сезирана за тъмното минало на Бойко Борисов\"!?
Бойко Борисов е педераст!

2014.11.22 | 19:35

1
На моите студенти в Германия не пропускам да им обясня кой е Боко Тиквата и как е бил назначен за министър-председател от мафията. Как като член на БКП преди 1989 година е малтретирал хора, които ходят на църква. Как след промените участва в силови групировки, наркотрафик и убийства и как се превръща в в един от най-големите наркотрафиканти в Европа и натрупва състояние за милиарди заедно с Цветелина Бориславова. Накрая как ЦРУ прикрива миналото му за да може да го използва. Тук хората които научават това наистина вече започват да се възмущават защо Меркел и други Европейски лидери са се срещали с него и защо България е в ЕС. Призовавам всички хора, заемащи обществени постове и работещи с много хора на територията на ЕС да изчистят този позор от лицето на България! Ако този мафиот отново фалшифицира и "спечели" изборите, този път не само България ще се вдигне, но и Европа ще вземе мерки!

Добави коментар

Водещи новини