Прокуратурата поиска 30 години затвор за убиеца, разчленил Ники

  • 25 юни 2014 16:43

  • 2762
  • 2
Прокуратурата поиска 30 години затвор за убиеца, разчленил Ники
©

Прокуратурата поиска 30 години лишаване от свобода при първоначален строг режим за Адриан Ангелов, обвинен в жестокото убийство на Николай Йорданов заради 40 кг кашкавал.

Държавното обвинение първоначално поиска доживотен затвор за Адриан Ангелов, но тъй като той се призна за виновен, прокуратурата поиска 30 години. Подсъдимият Ангелов поиска съкратена процедура за делото и каза пред съда, че признава доказателствата по делото. В съдебната зала бяха разпитани двама свидетели, които са познавали родителите на убития Николай. Свидетелите заявиха, че семейството е било много сплотено и хармонично – винаги били заедно, предаде Фокус. И към двете свидетелки беше зададен въпрос, да опишат след инцидента какво е състоянието на родителите. Двете жени обясниха, че майката на убития Николай е в много тежко състояние, влошава се с всеки изминал ден, дори е приемала хапчета. За бащата на Николай беше обяснено, че той е достигнал до прединфарктно състояние. В пледоариите адвокатът на родителите на Николай Марковски обясни целия механизъм на престъплението, извършено от Адриан Ангелов. От пледоариите на Марковски се разбира, че обвиняемият Ангелов, не е реагирал човешки на извършеното от него деяние, а именно налагането на множество удари в областта на главата на Николай.

Той обясни, че Адриан е гледал агонията на Николай, а след това е започнал действия по укриването на престъплението, като е разчленил тялото, сложил го е в чували по отделно и след това е изгорил всичко, за да прикрие следите си. Според адвоката на обвиняемия, действията на клиента му след извършеното престъпление са в следствие на стресовото състояние, в което той се е намирал. Пред съда Адриан Ангелов каза, че съжалява за случилото се и помоли съда да вземе под внимание това, че той е женен с малолетно дете, както и това, че е с чисто криминално досие до преди този случай. Съдът се оттегли на тайно съвещание, след него се очаква да бъде казана присъдата на Адриан Ангелов, обвинен за убийството на Николай Йорданов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2762 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.07.29 | 15:10

2
dojivotna prisada tova e troino ubiistvo kogato e ubival momcheto nee mislil che e semeen i ima malko dete toi zaslujava smartna prisada dano prokoraturata e spravedliva
Boryana Stoyanova

2015.07.29 | 15:10

1
Kretenka, s bjalo na nosa !!!!!!!Napishi si imeto na kiriliza, Boriano mome, hubava.

Добави коментар

Водещи новини