Оставиха в ареста пастрока, убил бебето Мария

  • 17 януари 2014 14:48

  • 2117
  • 2
Оставиха в ареста пастрока, убил бебето Мария
©

24-годишният Атанас Асенов, който преби до смърт едногодишната Мария в Казанлък, остава в ареста, реши Окръжен съд Стара Загора.

Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативния съд. В съдебната зала Асенов влезе с наведена глава и каза, че много съжалява за случилото се, след това се извини на майката на детето, пише "24 часа".

Пред разследващите пастрокът на детето е разказал, че на 14 януари е започнал да пие от 5:00 ч. сутринта. Детето плачело и това провокирало агресията му.  Атанас започнал да го удря с юмрук в корема и го хвърлил на дивана.

Малката Мария е била с разкъсани вътрешни органи. Майка й е заминала да работи в Италия и я е оставила на грижите на Атанас, с когото живеела на съпружески начала.

Атанас Асенов е обвинен в убийство на малолетно лице. Той е осъждан, а убийството е извършено по време на изпитателния срок. Според съда има вероятност мъжът да се укрие.

Асенов няма нито работа, нито постоянен адрес. Той е пребил Мария пред малката й сестра, като я е заплашил, че ако разкаже на някого, ще се саморазправя и с нея.

В съдебната зала пастрокът поиска по-лека мярка, тъй като страда от хемофилия и всеки месец му се правят преливания. Според съда обаче в момента липсва реален здравословен проблем, заради който да не е в ареста. Магистратите определиха Асенов като личност с висока степен на обществена опасност.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2117 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.09.02 | 20:30

2
ИСКА ПО-ЛЕКА МЯРКА?!?! Та той няма място сред живите...

2014.09.02 | 20:30

1
Toя идиот трябва даумре в затвора ббез преливания.

Добави коментар

Водещи новини