По 9 години затвор за двама, изнасилили възрастна жена

  • 30 октомври 2013 16:38

  • 1227
  • 0
По 9 години затвор за двама, изнасилили възрастна жена
©

По девет години в затвора ще гният двама изнасилвачи на 83-годишна жена от село Царевци.

Ужасът се случил на 2 януари т.г. около обяд в дома на единия от изнасилвачите – 54-годишният Марин С. Старицата отишла в дома му да търси майка му, с която живеели в съседство. Бабата заварила Марин и 64-годишния Константин Д. да се черпят с ракия. Като дошла жената, двамата мъже я поканили да се присъедини към тях на масата.

Минути след това Марин заключил вратата на стаята, двамата с Константин изблъскали старицата на леглото, сломили съпротивата й последователно я изнасилили. Жената изпаднала в шок, а двамата мъже я оставили на кревата, като я покрили с одеяло. Точно в това състояние бабата била открита от близките си – те разпознали обувките й, които оставила пред вратата на къщата, където била изнасилена, съобщават от пресслужбата на районния съд във Варна. Магистратите определиха двамата подсъдими да търпят наказанията си в затвор, при строг режим.

По отношение на 64-годишният Константин съдът приведе в изпълнение и наказание от още 2 г. лишаване от свобода, наложено му с влязла в сила през 2010 г. присъда на Районен съд – Стара Загора. Двамата подсъдими бяха осъдени и да заплатят солидарно на пострадалата жена сумата от 10 000 лв. обезщетение. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

1227 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини