Съпругата на убития Румен Рачев: Мъжът ми нямаше врагове

  • 08 юли 2011 13:32

  • 2222
  • 0
Съпругата на убития Румен Рачев: Мъжът ми нямаше врагове
© Булфото

В деня на убийството Рачев е бил на контролен преглед в МБАЛ-Шумен преди възстановителна операция след лечение от рак заедно със съпругата и леля си.

На излизане от прегледа пред главния вход на болницата Рачева е чула две припуквания и мъжът й бил застрелян. Тя хукнала да гони нападателя, който бил по-нисък от Рачев и за да го застреля, се наложило да се повдигне на пръсти.

При опита си да отклони пистолета лелята на Рачев успяла да откъсне част от дрехата на нападателя. Съпругата описа убиеца по следния начин - набит с дебел врат, с шапка, гащеризон и фланелка. Тя престанала да го гони, за да се върне при мъжа си.

Свидетелката не можа да потвърди, че Владимир Филев, когото видяла по-късно по медиите, е убиецът на мъжа й, но изглеждал идентично с него. След убийството Рачева сложила ред в документацията на съпруга си и там попаднала на договор за сделка с ДЗИ, която го свързва с Георги Вълев.

Едва след като научила от медиите, че Вълев е арестуван за поръчителство на убийството на Румен Рачев се сетила за този документ, но не можа да даде подробности за съдържанието му.

Рачева даде показания и за обстоятелствата, при които е било решено да се отиде на фаталния контролен преглед в МБАЛ-Шумен и обясни, че съпругът й не е имал врагове, не се е движел с охрана и не се е криел от никого.

Заседанието бе прекъснато за обяд на обвиняемите и даване на лекарства на Петър Стоянов.

И днес заседанието по делото „Килърите” започна със закъснение, поради това, че не се явиха упълномощените защитници на Янко Попов, поради което в правомощията си влезе резервния му защитник.

Проведе се очна оставка между Цветанка Манолова и Пламен Лаков. Като защитени свидетели те отговаряха на въпроси зад паравани.

Уточнено бе, че Лаков е казал на Манолова, с която живее на семейни начала, за предложението на Георги Вълев да убие срещу 25 000 лв. великотърновския адвокат Петър Лупов преди да бъде разпитан от полицията по повод жалби срещу него от страна на обвиняемия.

С очната ставка завърши разпитът на свидетеля Цветанка Манолова, започнал в сряда в 21.00 ч.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2222 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини