Диана Ковачева: Попова ми остави доста тежко наследство

  • 09 декември 2012 18:09

  • 3474
  • 2
Диана Ковачева: Попова ми остави доста тежко наследство
©

Над мен натиск няма. Аз съм от тези, които не са толерантни към корупцията. Това каза пред bTV министърът на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

По думите й смисълът е съдебната система да се чисти сама отвътре. Важно е да бъдат пресечени конфликтите на интереси и търговията с влияние в нея. Това ще стане с активното участие на съдии и прокурори. ВСС е на ход. Има механизми за борба с корупцията, но те не се използват, подчерта правосъдният министър.

Ковачева каза още, че когато миналата година е поела министерския пост, е заварила почти празно министерство, с натрупани проблеми.

Марфарита Попова ми остави доста тежко наследство. Трябва да се справяме с проблеми, натрупани от доста години. Сблъскваме се с много изтичащи срокове, добави тя. Като пример Ковачева даде Закона за съдебната власт - никой не беше работил по него от гледна точка на адекватни процедури за избор на членовете на ВСС. Очевидно предишният екип бе решил, че процедурите не са толкова важни, посочи тя. 

Що се отнася до наказателните процедури срещу страната ни, министърът коментира, че те се дължат на забавената реакция на институциите.  Три наказателни процедури заварих аз. С едната сме се справили – това е наказателната процедура срещу Агенцията по вписванията. Предстои да бъдат отменени още две процедури – по закона за нотариусите и невъзможността на европейските адвокати да работят в България, каза още Ковачева.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3474 2

Коментари 2

Добави коментар
no justice

2012.12.10 | 07:18

2
На кривата ракета космоса и е виновен, типично в стил ББ
Мене

2012.12.10 | 06:28

1
А коя е Марфарита Попова?

Добави коментар

Водещи новини