Маргарита Попова: Усеща се тревога в диалога ни с Брюксел

  • 09 ноември 2012 21:26

  • 1712
  • 6
Маргарита Попова: Усеща се тревога в диалога ни с Брюксел
©

Казахме си, че това е полагане на един изпит по демокрация. Накрая всички си тръгнахме доволни и убедени, че и двете страни - българските граждани в чужбина и правителството, се нуждаят от добър диалог, заяви в студиото на предаването "Панорама" по БНТ вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на, която взе участие в конференцията "Политики за българите в чужбина" в Брюксел.

"След толкова години опити за промяна на мисленето ни е нужна нова национална политика за българите зад граница. Имаше размяна на много полезни мнения, както и предложения за изготвянето на цялостната стратегия, която да помогне на правителството да провежда по-успешно политиката си към сънародниците ни в чужбина. Бяха дискутирани въпросите за българския език, образование и култура. Беше изразено желанието да запазим идентичността си в мултикултурния Европейския съюз", добави тя.

По повод съдбата на Църквата след смъртта на патриарх Максим вицепрезидентът заяви: "Имаме нужда от единна църква, обърната повече към хората, отколкото към себе си". Според нея Българската православна църква трябва да е по-инициативна.

Попитана как върви в момента диалогът между България и Европейския съюз, Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на каза: "Отношенията между София и Брюксел са многопланови. В момента има тревога в Брюксел. Трябва да върнем европейското говорене с повече европейски говорители на националната ни сцена - и в съдебната система, и в политиката".

По думите на вицепрезидента и бивш министър на правосъдието следващият главен прокурор трябва да бъде човек с безупречна биография.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1712 6

Коментари 6

Добави коментар

2012.11.13 | 19:09

6
"В момента има тревога в Брюксел. Трябва да върнем европейското говорене с повече европейски говорители на националната ни сцена - и в съдебната система, и в политиката". НЕ Г-ЖО ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ ,не ни трябва говорене по начина по който го прави ГЕРБ, трябват ни реални действия по възтановяване на икономиката и стандарта на населението ,което ще бъде следствие от възтановената икономика . Трябва тотално да се коригира харченето на социалните фондове и да се ограничи чрез законодателни промени това безконтролно раздаване на пари ромите за сметка на пенсионерите , с чиито труд е построена тази страна.ИКОНОМИКАТА ще доведе до разкриване на ТРАЙНИ работни места и от та до трайни приходи в хазната . Кажете истината на хората за ОПЕРАТИВНИТЕ ПРОГРАМИ -- те НЕМОГАТ да заместят икономиката ,разкриват се временни работни места , а след това какво става, парите се харчат за лустросване ,което не носи нищо на държавата . Относно Брюксел ,той вече вижда РЕАЛНАТА ИСТИНА в БЪЛГАРИЯ и ви казва на вас управляващите " не говорете празни приказки ,а действате ,защото страната ви отива на кино"

2012.11.13 | 19:08

5
Тази ни залива с думи, но в тях няма никакъв смисъл... Брюксел ще ни постави в трета глуха!

2012.11.13 | 19:08

4
Нали тази е казала на Брюксел, за Румяна Желева, че нямало конфликт на интереси. Дзън , дзън.
дон пепе

2012.11.13 | 19:08

3
Тепърва започват тревогите ви боклуци нещасни корумпирани ,чакаите още.
odes

2012.11.13 | 19:08

2
Някой ще ми обясни ли какво значи "многопланови отношения" и "връщане на говоренето с повече европейски говорители".... То ако ставаше с говорене, вече отдавна да сме цъфнали и вързали.

2012.11.13 | 19:08

1
Това е просто празнословие, но когато излиза от устата на вицето е вече нещо тревожно! ГРОБАРИТЕ нямат аргументи, с които да оборят Брюксел!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини