Сидеров: Бойко Борисов да парира мераците на разколниците

  • 09 ноември 2012 20:00

  • 4395
  • 8
Сидеров: Бойко Борисов да парира мераците на разколниците
©

Лидерът на партия "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа призова правителството да не допусне разкол в църквата след смъртта на патриарх Максим. Правителството може да се произнесе, да парира мераците  на разни разколници, да заяви позиция, че няма да допусне  разцепване на църквата. Аз призовавам Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да го направи, заяви народният представител пред журналисти в Добрич.

Според Сидеров с кончината на патриарха, който е бил обединителна фигура, се отварят врати за "някакви неразбории". Много се опасявам, че смъртта на Негово светейшество ще бъде използвана от всякакви елементи, които отдавна ровят и искат да  цепят църквата. Виждам, че някои от т. нар. разколници се активизират пак. Има активизиране и сред извънцърковните среди,  които работят в същата посока, коментира Сидеров. По думите му, ако сега се позволи на разколниците отново да "завъртят игри" с регистрацията на втори синод, това ще бъде лош удар по църквата.

Председателят на "Атака" призова сега да не се отправят нападки към отделни епископи, независимо че за някои от тях  могат да се намерят нелицеприятни данни. Не е моментът сега да  отправяме критика и да съдим висшия клир, защото това ще бъде  използвано за нечисти намерения, допълни Сидеров.

Лидерът на "Атака" представя новата си книга "Основи на  българизма" на среща с обществеността в Добрич.

Последвайте канала на

БТА
4395 8

Коментари 8

Добави коментар
cefoo

2012.11.13 | 17:53

8
siderov ya da go duhas,bidi spokoen nyama da ima razkol
kuho leiko

2012.11.11 | 13:19

5
ei, ama mnogo si typ
gogo

2012.11.13 | 17:53

7
Няма духовни водачи, няма го и духът.На Ванга църквата не се освещава , защото не е по канона. А къде е канона на синодалните старци при откриване на ДС сътрудниците. Няма го и няма да го има , докато има назначени кариеристи.Не било сега момента. Да чакаме руския патриарх да ни каже как се служи на властта?Ами, чакайте...и Атака си чака рублите.
Войн

2012.11.13 | 17:53

6
Сега загубихме патриарха си, но църквата се спомина преди доста време. Не вярващите, църквата се спомина. Къде са духовните водачи? Няма професия поп. Някога бяха отци, бащи на народа, стожери на вярата. Сега кои са? БПЦ ООД! Не се борят за сърцето, а за джоба на вярващите. Не ми трябва църква да общувам с Бог, но в храмовете има магия има смирение. Там си частица от нещо голямо, но ако го няма Николай и останалите самозабравили се "старци". Волене, нали си специалист, напред с Божието слово, към възвисение на Духа! Кръстът и мечът са едно цяло, зависи как ще го хванеш.
Hudini

2012.11.11 | 10:53

4
I kak da parira Boko razkola-s buhalki ili granatometi?
ТТ

2012.11.11 | 05:11

3
Божието Богу, кесаревото кесарю !
imid

2012.11.10 | 23:52

2
За втори път тази вечер ви правя забележка за грозните и неразбираеми кодове!Ако желаете да коментираме оправете си краснописа! Още няма толкова ителигентни роботи та да задавате такива сложни кодове!! Хайде чао!!
fantomas

2012.11.10 | 17:31

1
na 1/ BPC i Durzhavata sa 2 otdelni velichini na2/ Pravitelstvoto i v 4astnost B.M.B ne mogat i ne triabva da se naburkvat v cerkovnite dela na3/ ATAKA, kato komponent ot politicheskata struktura v Bulg. ne mozhe da naputstvuva i alarmira pravitelstvoto, kato izpolzuva harakteristiki i vnushava idei, otnosno budeshteto na BPC na4/ BPC e velichava i s tova, che se vodi ot inteligientni hora na pravoslavieto- Tia sama reshava i shte reshi, otnosno budninite

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини