БСП поиска оставките на двама заместници на Фандъкова (видео)

  • 25 октомври 2012 11:15

  • 3040
  • 2
БСП поиска оставките на двама заместници на Фандъкова (видео)
©

Заради счетоводни неточности, открити в договора на Столична община с фирмата "КАРАТ С" АД, днес опозицията поиска оставката на два зам.-кмета - по транспорта Любомир Христов и по финансите Дончо Барбалов, предаде репортер на Novini.bg.

По време на дебата по доклада за проверката на договора в Столичния общински съвет Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в от БСП, подкрепен от Прошко ПрошковПрошко Прошков Прошко Прошков е български политик от ДСБ, кмет на столичния район Лозенец от 2007 г. Прошков е, Борис Петков, Жельо Бойчев, Атанас Атанасов и други общински съветници, заяви, че опозицията ще съзира прокуратурата и Сметната палата, тъй като подписаният договор нарушава законите и ще ощети Столична община с над 2 милиона лева.

По думите на Кадиев, частният превозвач е спонсор на ГЕРБ и кметовете изпълняват политическа поръчка. Общината дава пари на "КАРАТ С", а "КАРАТ С" - на ГЕРБ, каза той. Затова политикът поиска да се създаде анкетна комисия, която да разнищи случая. Според него тази ситуация буди и недоверие в зам.-кмета по финанси, който ще внесе проектобюджета на Столична община. Как може да се вярва на въпросния кмет, след като е предложил две седмици по-рано такъв спорен договор, каза Кадиев.

Да бъде създадена такава комисия, която да проучва договорите, се съгласиха и от ГЕРБ. От партията обаче отказаха да приемат поисканите оставки.

След среща на кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска с Кадиев преди седмица е била разпоредена проверка на счетоводните документи, на базата на които са определени дължимите от „Център за градска мобилност” ЕООД законови лихви към частния превозвач, за периода 01. 01. 2012 г. до 30. 06. 2012 г. Оказва се, че сумата не отговаря на първоначално подадената от ЦГМ и одитиращата компания.

Последвайте канала на

3040 2

Коментари 2

Добави коментар
o&k

2012.10.25 | 18:28

2
Ми то и аэ искам ВМW,ама чак след 1 месец :)
гейко Борисов

2012.10.25 | 18:28

1
Ако все още има млади учени в България (университетите и БАН), лекари или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора. Търсят се лекари, биолози, химици, физици и особено в областа на приложните науки и нанотехнологиите. Тук във всяка акдемия, институт или университет, най-ниската заплата с която ще започнете първия месец ако имате докторска степен е 2500-3000 до 7000 евро (да не говорим ако участвате в проекти). За професори заплатите започват от 7000 до около 15 000 (за ръководители на големи проекти). ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯТ НАЧИН ДА СЕ ИЗГАВРИТЕ С ТОВА «ПРАВИТЕЛСТВО». Дори да имате семейства, тръгвайте с тях! Не се оставяйте да се гаврят с вас и да ви подхвърлят трохи по-малки от на чистака! Как е възможно в 21 век млади учени да живеят в Булгаристан и да си дават знанията и възможностите на тези гнусни комунистически изроди. Вие сте бъдещето на човечеството. Вие сте технологичния и духовен прогрес. Давайте тези знания и възможности на Западния свят. Нека това племе се затрие само от лицето на Земята. Ако имате възможност, веднага заминавйте за САЩ или Западна Европа. Тия глупости "България над всичко", България за българите" и прочее са абсолютно безсмислени. България е такава мизерна страна, която за нищо не става. Новата комунистическа власт на ГЕРБ е подложила на невиждан геноцид интелигенцията, учените, хората на изкуството… Терорът е по-голям от този при Сталин и Хитлер. На почит са само мутри, милиционери, спортни полуидиоти… Всеки УМЕН в България направи така и сега там са останали само Комунисти, Цигани и заблудени "Патриоти", на които им харесва да живеят в такава мизерна Държава като България, в която Управлява МАФИЯТА, чрез поставени политически партии! Държави като Булгаристан и Гърция, които залагат само на “туризъм” и “история” (кавичките са за Булгаристан) са обречени на мизерия! Това, кото прави една държава развита са технологиите...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини